Opeens heb je het, je wordt influencer..

Door Mortum op maandag 21 september 2020 18:00 - Reacties (20)
Categorieën: Evenementen, Fotografie, Gaming, het leven, Views: 6.783

Hé wat? Invloed uitoefenen op andere? Wanneer is dat gebeurd?


Dit is zo een beetje nog steeds de gedachte waarmee ik rondloop als ik naar statistieken kijk op Twitch..


April 2019 - The Party:
Ik was vrijwilliger fotograaf om wat sfeerbeelden te schieten van het evenement.
Omdat het mijn eerste event was van deze organisatie gingen de exclusieve portret-shoots naar een andere fotograaf.

Fine by me, ik moet ergens beginnen met wat op te bouwen!

In de aanloop van het event had ik wel mijn bewondering uitgesproken over Cosplay, en dat het mij onwijs gaaf leek om een kleine photoshoot te mogen doen.
Deze persoon van de organisatie was super chill en regelde voor mij 1 cosplayer waarmee ik op de vrijdagavond Mirai
Ken je dat, dat je iemand ontmoet en gelijk denkt: "jij bent tof" nu kan ik niet voor Mirai spreken, maar tijdens de shoot was er echt een leuke dynamiek waar we allerlei ideeën hadden en dit uitwerkte tot een aantal gave foto's! Ik wist direct wat ik qua bewerking wilde doen, en gaf ook aan dat ik minimaal een dag nodig had.

De zaterdagochtend was ik echt net wakker, nog geen eens koffie gehad en toen kwam de organisatie naar mij toe: "Robin! kan jij ons helpen?, <fotograaf collega> heeft een kapotte auto en we hebben NU foto's nodig van alle aanwezige VIP's (De Twitch streamers)

Sidenote: destijds kende ik Twitch wel, mijn account stamt uit 2012 enkel heb ik er nooit serieus wat mee gedaan anders dan een paar korte streams in gebroken engels en de nodige gehijg in een crappy microfoon.. mijn hoogtepunt destijds was 2 kijkers..

Heel nuchter antwoorde ik "geen probleem" pakte mijn camera, monteerde een reportagefilter met een goedkope soft box en liep met de beste man mee.

Een tikkeltje verbaast werd ik aangekeken, mijn collega(fotograaf) heeft namelijk altijd een extra persoon mee en een mooie studio lamp, en daar stond ik, een kerel van 1,97m, een dikke pens, in een t-shirt, onverzorgd haar, korte broek en een redelijk basic camera setup handjes te schudden met mensen die zo een kleine 60 tot 100 kijkers continu weten te trekken.

Waar de personen eerst een beetje naar hun mede-streamers keken van "wtf gebeurd hier?" kon ik met een kort gesprek hun eerste indruk volledig ontkrachten en waren ze tijdens de photoshoot volledig op hun gemak.

Fun Fact: De meeste streamers houden er niet van om op de foto gezet te worden, en voelen zich tijdens de photoshoot kwetsbaar en ongemakkelijk..

Dat ik zelf een enorme geek ben heeft mij wel echt een voorsprong gegeven. Door te vragen welke games ze speelde wist ik wel een meme te benoemen waardoor toch een grijns op hun gezicht verscheen (wat dan weer een epische foto werd) dus de meeste shoots waren een combinatie van licht sturen hoe men moest staan, memes en "dad-jokes".

Na een kleine 6 portret-shoots en nog voor iemand een foto gezien had ging iedereen enthousiast terug naar de streamers-hoek in de zaal. Dat was voor mij de eerste overwinning.

Na een kleine 2 uur editten riep ik de manager van de stream-hoek bij mij voor een eerste keuring
(tijdens evenementen kan je niet een foto laten "rusten" om ze later een 2e keer met een fris oog te kijken, dus vraag ik dan een bekende om even mee te kijken voor de second opinion)

"GAST!! Neem je mij nu in de maling?!? Dit is echt mega vet!"

Ik denk dat hij onder de indruk was..

Een aantal van de foto's (waarvan ik toestemming heb om te posten)

https://live.staticflickr.com/65535/49078389976_2f99871d5c.jpgPeperTV by Robin van der Molen, on Flickr
https://live.staticflickr.com/65535/49078387121_d615b6eebf.jpgKaosape by Robin van der Molen, on Flickr
https://live.staticflickr.com/65535/49078587072_7dfc2faa14.jpgStalkerkoffie by Robin van der Molen, on Flickr

De manager en ik spraken af om alles in 1 keer aan iedereen te tonen in de stream hoek, zo gezegd zo gedaan: 17:00 strak iedereen verzamelen en de fotos tonen.

Onder een hoop complimenten naar elkaar dat men tof op de foto stond voelde ik opeens ook een klopje op mijn schouders, en draaide de groep na afloop naar mij en spraken ze alle lof uit over de shoot zelf, maar ook dat het resultaat zo gaaf is geworden!
Bij vele mocht ik ze al niet meer aanspreken bij hun "twitch naam" en moest alles gewoon bij voornaam. Na met een aantal van deze personen een drankje gedaan te hebben was het voor mij weer tijd om terug te gaan naar mijn "werkplek" en de laatste hand te leggen aan de cosplay shoot van vrijdag.

Lang verhaal kort: Ze was er onwijs blij mee!

https://live.staticflickr.com/65535/49090983492_a4048bd9aa.jpgMirai as Motoko Kusanagi, Ghost in the Shell by Robin van der Molen, on Flickr

De rest van het event gewoon lekker van het event zelf de sfeer foto's gemaakt, en iedere keer als ik langs de streamers liep was er wel iemand die vrolijk even zwaaide of een duimpje op stak.

Tijdens de evaluatie van het event kreeg ik direct te horen dat de organisatie mij een vaste plek wilde geven als "streamer fotograaf" en dat was voor mij ook direct de trigger om mij meer te verdiepen in Twitch.

Dus... account afstoffen die schijnbaar nog "mortgame" heette..
Nee.. dat wil ik niet.. Mortum wil ik..

~ Deze gebruikersnaam is al in gebruik
; Mortumnl
~ in gebruik...

Uhh... ik ben minimaal een kop langer dan de streamers die ik ken..

; Mortumxl
~ Gebruikersnaam succesvol gewijzigd!

Mooi! :D we kunnen verder..

Even denken, wie hadden we ook alweer voor de lens..: Kaosape, Partypooper, Fems, Stalkerkoffie, KevinEUW, PeperTV..
Allemaal maar even volgen!

Bij de stream van Partypooper ben ik uiteindelijk veel blijven hangen, leuke humor met een gezonde hoeveelheid zelfspot.
De regelmaat dat ik thuis zat te knutselen met de laser en/of foto's aan het editten was met zijn stream aan had toch wel wat bonding en binnen een paar maanden kreeg ik de vraag of ik moderator wilde zijn op zijn kanaal.

Ook met de andere streamers veel contact onderhouden om toch een beetje "in the picture" te blijven wat komende evenementen tijdens de shoots ten goede zou komen.


Juli 2019 - CampZone
Met laserbank en al mocht ik naar CampZone, bedoeling was als uitbreiding op de al aanwezige HackZone. Maar ook als fotograaf vrijwilliger. (ik heb in 11 dagen bijna 140km gelopen)

Tijdens het evenement hadden alle tenten een eigen naam, en mij werd gevraagd wat nu de naam was van mijn tent..
(snel keek ik achterom naar de enorme klerebende: een snijplotter, 3D printer, de laser en een tafel vol snijmateriaal en random meuk)

Uhh.... MEUK!

Die avond (ik meen dat we al op de 4e of 5e dag van het event zaten) kwamen enkele streamers bij mij langs in onze MEUK-tent, ze waren nieuwsgierig naar de laser.

Als demonstratie vroeg ik dus van 1 van de streamers zijn zijpaneel en zijn logo.
(sidenote: wel keurig uitgelegd wat het plan was)

En heb ik zijn logo erop gegraveerd!

Mega enthousiast werd mij daarop aangeraden "Ga ook streamen! dit wilt men zien!"

Dit is wel redelijk blijven hangen, maar als ik 2 uur totaal achter mijn PC heb gezeten voor "ontspanning" dan was het veel..

De photoshoots met de streamers tijdens het event gingen ook soepel, men wist wie ik was, en door mijn tijd op twitch tussendoor wist ik ook van elke streamer zelf wel wat, en ook hier wist ik iedereen blij te maken met de foto's.
Tijdens het event ook wat avonden gewoon lekker ontspannen kunnen kletsen met iedereen, en van een aantal man waarvan we van elkaar wisten dat we elkaar vaker tegen het lijf zouden lopen nummers uitgewisseld om ook eens af te kunnen spreken voor een terrasje oid.

Ik hoorde van een aantal al de vraag of ik naar Streamcon kwam, maar toen had ik nog geen idee wat het was en wat het inhield.

Thuis gekomen van een geslaagde CampZone (mijn aller eerste) eerst een weekje bijgekomen.
En daarna een poging gedaan om te streamen... Het hoeft vast geen verassing te zijn dat er hooguit 3 verschillende personen even kort zijn komen kijken om vervolgens stilzwijgend weer weg te klikken..

Dus het streamen weer bijna een maand aan de kant gegooid en op onderzoek gegaan wat Streamcon was. Naja, website opgezocht, mij ingelezen.. hmm.. best interessant!
Brutaal een mailtje gestuurd: "Hoi, ik ben Robin en ik maak wel eens foto's, mag ik langskomen?" (maar dan wel wat tacktischer)

Nog geen half uur later kreeg ik een reactie: "We hadden je al gezocht tijdens CampZone!, ja graag!!"


Sept 2019 - Streamcon
Om 07:45u zat ik al in de auto, van Alkmaar naar Tilburg... Op locatie aangekomen zag ik enkel nieuwe gezichten, en werd ik via een achterdeur het Doloris rooftop café binnengelaten.

Rustig aan mijn camera's klaar gezet, en wachten tot het event van start ging.

Daar merkte ik wel wat bijzonders: de grootste online namen zijn best wel introvert, en contact leggen was best moeilijk.
Gelukkig waren er ook een hoop mensen die ik al bij andere evenementen tegen kwam, dus tijdens de zeer interessante lezingen over binding met kijkers e.d. trok ik vooral met hen op.
En na de lezingen was het mijn momentje.
Ik had 1 uur de tijd om zo veel mogelijk mensen te portretteren, als locatie het trappenhuis gekozen voor een industrial look!

Enkel..

Men kwam niet zo snel..

Dus ik vroeg of er een paar streamers die ik al kende dan maar mee wilde voor een foto en liet ze direct de gemaakte plaatjes zien. Dat was voor andere het startschot dat het toch wel de moeite waard was. Voor ik het wist was het uur om en had ik 19 man vast kunnen leggen.
https://live.staticflickr.com/65535/50367946872_5907fb52d8.jpgCobraPJ by Robin van der Molen, on Flickr

Ik had opeens ook een titel gekregen door veel streamers: De nederlandse Twitch Fotograaf (een titel die ik nog steeds teveel eer vind, ik ben gewoon een boer met een camera..)

Na dit uur gingen we met de groep nog even gezellig na zitten en was het voor mij alweer tijd om naar huis te gaan..


Enthousiast met wat ik geleerd had tijdens streamcon ben ik aan de slag gegaan met de stream!

En het werkte, waar eerst de gemiddelde kijktijd van een kijker 5 min. was, schoot dit omhoog naar 1,5uur. Wat ik anders deed? Mijn stream beschouwen als een grote tafel waar mensen kunnen aanschuiven, een gesprek proberen te starten, en te onderhouden.
Ook gewoon simpel stap-voor-stap uitleggen wat ik aan het doen ben leverde veel positieve resultaten op!

Voor een zogenoemde affiliatie status was ik 1 dag verwijderd, en had ik het voornemen om tijdens The Reality 1x de stream aan te gooien voor 5 min. om aan alle eisen te voldoen.

Een week later: September 2019 - The Reality
Met Partypooper en een paar andere hadden we afgesproken naar The Reality te gaan.
Omdat ik het foto's maken ook gewoon leuk vind om te doen had ik de organisatie een mailtje gestuurd of ze het goed vonden dat ik ook foto's ging maken.

Dit vonden ze uiteraard prima, en de streamer-portretten en een paar andere elementen vertrouwde ze mij toe! Bewapend met een PERS-pas mocht ik naar hartenlust al mijn fotografie plannen uitvoeren. (midden in de nacht met de hoogwerker vlak onder het plafond een overzicht foto maken? Yes i can! :D )

Enkel, door alle drukte nooit aan het editten toe gekomen..
Wel kort 5 min. mijn stream aan gehad om iemand kort te trollen en om de affiliatie status te halen. maar meer had ik ook niet achter de pc gezeten...

De organisatie was begripvol en het weekend na het evenement slingerde ik de stream aan, en ging ik fotos editen..

Mijn eerste stream als "Twitch Affiliate"
Voor het complete beeld alles ingesteld, zelfs een donatieknop en alle andere "hippe twitch dingen"..

Het eerste half uur was rustig, 2 kijkers die geïnteresseerd af en toe vragen stelde en een hele leuke interactie gaven tot opeens iemand van de organisatie binnen kwam in de chat..

Ik heb wat mensen uitgenodigd!!

Voor ik de bericht nog volledig hardop kon lezen had ik 3 host meldingen ontvangen van andere streamers!
Na het bedanken van iedereen zag ik dat er ineens 80 man mee zat te kijken!

Waar komen jullie allemaal ineens vandaan?!?!

Het zal zeker geen verassing zijn dat waar 1 foto in het eerste half uur nog geen 2 minuten in beslag nam om te editen, nu ineens 15 min. duurde door de vele interactie met de chat.

Toen opeens:

* PLING *

<username> heeft €15 gedoneerd: "omdat je het verdiend!"

De koude rillingen trokken over mijn rug, ik stotterde iets van "dankjewel" maar in mijn kop heerste echt een enorm conflict...
Mijn hele leven ben ik gewend dat als ik iets wil, dat ik er voor moet werken, en als ik geld wil verdienen, dit werk niet "makkelijk" is.
Nu ben ik een avond feitelijk lekker met mijn hobby bezig, en iemand die ik persoonlijk nog maar een beetje ken doneert ineens geld, Wat gebeurt hier?!?

Alleen.. daar bleef het niet bij, 8 verschillende donaties, 40 abonnementen

Uiteindelijk een stream waar ik een uur voor had gepland duurde 4 uur en 20 minuten.
(de foto's waren wel klaar! :D )

Die nacht maalde de stream echt in m'n kop.
Normaal is men mij vergeten zodra ik de deur uit loop en vaak ook als ik dingen afspreek moet ik 5 min. voor iets begint een herinnering sturen.

En nu, ineens komt men uit zichzelf en zijn er oprecht mensen "fan" in wie ik ben en wat ik doe..

~Verdien ik dit wel?!
Ik ben, echt mega dankbaar voor dit alles maar vaak zit ik met het gevoel dat ik er te weinig voor doe..

Sinds dien is de stream eigenlijk altijd wel druk gebleven.
Een gemiddelde kijkersgroep per avond is 8 tot 12 man groot, en geregeld schiet het naar 20 of zelfs 25 man.

Dankzij Kratt heb ik zelfs een stream team mogen starten! Stream Team MEUK!!
En samen met enkele Tweakers leden zijn we zo geregeld aan het gamen :D

Die jongen die Manager is van het stream gedeelte voor The Party en CampZone had mij tijdens CampZone al opgewarmd voor het idee:

Hij wilde mij als fotograaf inhuren op DreamHack Rotterdam.

Tijdens CampZone al gemeld dat dit mij een onwijze eer leek, en omdat het allemaal een eerste editie was voor een symbolisch bedrag de handen geschud.

Oktober 2019 - Rotterdam Games Week - DreamHack
Weet je wat raar is, als je ergens komt en de personen waar je "fan" van ben kijken tegen je op...
Mensen die je eigenlijk enkel op afstand via een stream heb gezien kennen je naam, en weten wat je doet.. Dat voelt machtig, maar tegelijkertijd ook vooral erg raar!
Het is een positie die ik totaal niet erg vind om te hebben, maar ook 1 waarbij je toch serieus stil bij moet staan dat je nu echt een voorbeeld functie gaat dragen! Je begint zeg maar op te vallen.

Doordat ik voor vele nu al wat bekender met mij waren kon ik ook meer "onzichtbaar" zijn voor de streamers, het was voor beide partijen niet meer awkward als ik een grote lens op iemand richtte en met elke wissel was het snel "handje schudden" en een portretje maken.

Helaas was alleen mijn toegewezen hoekje voor de shoots klein, donker en totaal niet geschikt voor mijn huidige setup!

Hoewel ik er zelf niet tevreden mee ben, was gelukkig de organisatie zeer tevreden!
Link naar het hele album

Thuis gekomen had ik dus een idee:

Om toch "terug te geven" aan de community dus besloten een donatiedoel in te stellen waar al het geld van Twitch in gaat.

Ook omdat ik sterk het gevoel had te verantwoorden waar alles heen ging:
Dus dat werden Studio lampen en een upgrade aan mijn camera gear, aangezien ik normaal gratis fotos maak vond ik dit wel een o.k. doel om te tonen van "Kijk, hier gaat het heen!"

Ook was mijn idee dat ik dan nooit meer last zou hebben als ik in een donker hoekje weggepropt zou zitten met de fotostudio.

Alleen... moet je een einddatum instellen.. (domme regel) dus zeer naief maar dec. 2025 ingevuld.

Een lang verhaal kort, binnen een maand had ik een nieuwe lens, en rond mijn verjaardag in maart had ik dusdanig veel ontvangen dat ik mijn studio lampen en apparatuur kon kopen! :o
(tijdens het behalen van dat doel heb ik wel een traantje gelaten op stream)

Ik heb ondertussen de donatiegoal ook verwijderd, want uiteindelijk vind ik toch dat het er "smekend" staat, en dat is iets wat ik absoluut niet wil.

Nu ik op fotografie gebied alles heb wat ik graag wilde hebben gaat het geld in mijn andere passie: Knutselen!
Naast de laser is er nu een vinylsnijder en een transferpers in het assortiment bij gekomen en ben ik nu aan het sparen voor een printer zodat ik zelf ook vinylstickers kan maken wat ik kan streamen en uitdelen :)

Ondertussen ben ik een jaar affiliated met Twitch, helaas door corona een hoop evenementen moeten missen, maar voor alle andere affiliated Twitch streamers mogen ze mij gerust vragen voor een photoshoot puur tegen onkosten (benzine en slijtage).
De catch? ik stream het editten :)

Zo heb ik al voor 3 man een dergelijke shoot mogen doen wat echt onwijs leuk is ontvangen door de gehele community.

Aankomende vrijdag reis ik af waar voor mij mijn twitch carriere echt begon:
The Reality gaat ivm corona enkel door als Online editie.

En de organisatie heeft mij gevraagd of ik ook wil komen streamen... (maar uiteraard gaat de camera mee!)


Ik stream elke maandag woensdag en vrijdag vanaf 19:30 op www.twitch.tv/mortumxl
(behalve a.s. vrijdag, dan stream ik op www.twitch.tv/thereality )


Voel ik mij nu ondertussen al een "VIP"?

Nueh... ik ben nog steeds een boerenlul met een camera! :)


(Excuses voor het gebrek aan extra foto's, ik heb wat aanvragen voor toestemming van plaatsen uitstaan... maar nog niet iedereen heeft gereageerd..
zpelvautjes mag je gerust melden in DM, niet in de reacties, ik ben dyslectisch en probeer overal wel aan te denken, maar helaas zullen er wel wat doorheen zijn geslipt)

Ik hoop dat het geratel in ieder geval een beetje leesbaar is :P

Reacties


Door Tweakers user DamienPS3, maandag 21 september 2020 22:05

Leuk om je ervaring te lezen, je passie is erg duidelijk!
Dat spreekt denk ik ook veel mensen aan, je doet het omdat je het leuk vind en dat wordt gewaardeerd

Door Tweakers user Gropah, maandag 21 september 2020 22:59

Bah, influencers

;)

Door Tweakers user Mortum, dinsdag 22 september 2020 08:38

DamienPS3 schreef op maandag 21 september 2020 @ 22:05:
Leuk om je ervaring te lezen, je passie is erg duidelijk!
Dat spreekt denk ik ook veel mensen aan, je doet het omdat je het leuk vind en dat wordt gewaardeerd
Klopt inderdaad, maar toch is het zo een abstract iets.
Ik zou bijvoorbeeld zelf sommige dingen echt nooit doen. Maar tegelijkertijd schiet het kanaal soms echt enorm de lucht in als ik een dom spelletje als Planet Zoo aan het spelen ben :P


Wat denkt 1 van mijn moderators van de stream:
:>

Door Tweakers user MueR, dinsdag 22 september 2020 11:33

Ik sluit me aan bij Gropah.Door Tweakers user Mortum, dinsdag 22 september 2020 15:49

Haaai! Wie ben jij, en waarom deze reactie?


Door Tweakers user NotoriousBAS, woensdag 23 september 2020 12:06

Mortum schreef op dinsdag 22 september 2020 @ 15:49:
[...]


Haaai! Wie ben jij, en waarom deze reactie?
Ik vermoed als reactie op de Famke Louises, Thomas Berges ea van deze wereld. Veel mening, weinig inhoud.
Wanneer ik je stuk lees, zit dat bij jou wel goed, dus trek het je niet aan.

Door Tweakers user Mortum, woensdag 23 september 2020 15:02

Hey Frozen, dit doet wel een beetje zeer door zo een reactie te plaatsen.
Schijnbaar ben ik "bah" terwijl ik in mijn ogen best veel over heb voor alles en iedereen.
o.a. jouw eigen ding waar jij destijds jou "invloed" voor gebruikte.

Is dat dan niet hypocriet?
NotoriousBAS schreef op woensdag 23 september 2020 @ 12:06:
[...]


Ik vermoed als reactie op de Famke Louises, Thomas Berges ea van deze wereld. Veel mening, weinig inhoud.
Wanneer ik je stuk lees, zit dat bij jou wel goed, dus trek het je niet aan.
Thanks voor je berichtje, en ik ben het eens dat die #friedepiepel BN-ers maar eens snel achter hun oren moeten krabben een bezoekje mogen brengen bij een lokale IC of mensen die net hun familieleden hebben verloren aan COVID-19 dan leren ze hopelijk eens hoe dom ze werkelijk waren..

Zelf ben ik iemand die zich het liefste zo ver mogelijk verwijderd houd van die discussies, er zijn daarin namelijk geen winnaars, en de haat en neid tussen voor en tegenstanders van de maatregelen zie ik al voldoende op Twitter langs komen.
Mijn eigen goal is gewoon mensen blij maken, of ze entertainen met droge humor/zelfspot e.d.

En waar nodig mensen een beetje opvoeden in hun online gedrag ;)


Voor iedereen zijn/haar info: Gropah en MueR o.a. zijn mijn moderators, waarbij MueR zelf ook streamed en dus alles in sarcasme schreven.. hun ken ik, en van hun begrijp ik ook hoe het bedoeld word.

Door Tweakers user Mrkoekie, woensdag 23 september 2020 15:02

NotoriousBAS schreef op woensdag 23 september 2020 @ 12:06:
[...]


Ik vermoed als reactie op de Famke Louises, Thomas Berges ea van deze wereld. Veel mening, weinig inhoud.
Wanneer ik je stuk lees, zit dat bij jou wel goed, dus trek het je niet aan.
Haters gonna hate... ook dat is iets waar je als influencer/mens mee te maken krijgt. Ik ken je niet, ik ken twitch van horen zeggen, maar ik heb je stuk met plezier gelezen! Doe vooral de dingen en besteed vooral aandacht aan de dingen waar je gelukkig van wordt en dat doe jij volgens mij ten volste!

Door Tweakers user Mortum, woensdag 23 september 2020 15:07

Mrkoekie schreef op woensdag 23 september 2020 @ 15:02:
[...]

Haters gonna hate... ook dat is iets waar je als influencer/mens mee te maken krijgt. Ik ken je niet, ik ken twitch van horen zeggen, maar ik heb je stuk met plezier gelezen! Doe vooral de dingen en besteed vooral aandacht aan de dingen waar je gelukkig van wordt en dat doe jij volgens mij ten volste!
Thanks! Erg blij om te zien dat je het een leuk stuk vond (ik was bang dat het even te lang was :P maar het is dan ook wel een heel jaar aan ervaringen)

en ik ga er ook zeker mee door! vanavond met MueR samen gamen, en morgen inpakken voor de weekend in het kantoor van Cooler Master. (ivm livestream voor The Party Online)

Ik zal kijken of ik het e.e.a. kan vastleggen voor een volgend blogje :D

Ze hebben nieuwe schermen bij CM, zal eens kijken of ik deze kan uittesten dit weekend. :9~

Door Tweakers user Gymnasiast, woensdag 23 september 2020 22:25

Erg leuk om te lezen. :) Ik kon het prima volgen, van het "geratel" en de dyslexie heb ik niet veel gemerkt
Voel ik mij nu ondertussen al een "VIP"?

Nueh... ik ben nog steeds een boerenlul met een camera!
Het zou me niets verbazen als veel van je helden op vergelijkbare wijze over zichzelf denken. Uiteindelijk moeten we allemaal naar de wc.

Succes met alles!

Door Tweakers user Mortum, donderdag 24 september 2020 15:52

Gymnasiast schreef op woensdag 23 september 2020 @ 22:25:
Erg leuk om te lezen. :) Ik kon het prima volgen, van het "geratel" en de dyslexie heb ik niet veel gemerkt


[...]


Het zou me niets verbazen als veel van je helden op vergelijkbare wijze over zichzelf denken. Uiteindelijk moeten we allemaal naar de wc.

Succes met alles!
Thanks man! :D

En ja, de mensen waar ik de meeste contact mee heb zijn gelukkig wel like-minded :)
Helaas zijn er ook mensen die gewoon onuitstaanbaar zijn... maarja.. die zijn denk ik wel in elke groep mensen.


Nu in ieder geval druk aan het inpakken, morgen met caravan en al naar Eindhoven! :D

Door Tweakers user Gilotto, vrijdag 25 september 2020 13:46

Kijk naar mijn gelaserde tweakers beker O+

Was een gave sessie tijdens de abodag vorig jaar!

Door Tweakers user hanz_rdam, vrijdag 25 september 2020 15:21

Erg leuk. Mooie passie toch.

Met streamen moet je toch vooral doen wat je leuk vindt. Niets verwachten. Dan is alles wat er vervolgens toch ontstaat alleen maar hardstikke mooi. En dat is zo te lezen precies wat je gedaan heb.

Persoonlijk zou ik wel de term influencer vermijden. Dat heeft voor een hele hoop mensen toch wel een negatieve bijsmaak. Het staat vooral bekend als aandachtszoekend/schreeuwerig/patserig volk dat zich commercieel verkoopt aan iedere bieder om zo hun fame te monetizen.

Noem jezelf gewoon lekker fotograaf streamer en het dekt denk ik ook al aardig de lading.

Heel veel plezier ermee verder!

Door Tweakers user Tsurany, zaterdag 26 september 2020 13:57

Leuk man! Lekker met je hobby bezig zijn en daar in een paar jaar tijd een mooie (bij)baan van maken. Toffe foto's!

Door Tweakers user A4-tje, zaterdag 26 september 2020 15:52

Leuk stuk, geen vervelende typfouten dus lekker weg te lezen.
Mooi om iemand van zijn passie/hobby zijn baan te zien maken met behoudt van zelfspot.

Door Tweakers user PcDealer, zaterdag 26 september 2020 21:43

Hé @Mortum! Ik zie je niet als "influencer". Dat zijn in mijn ogen mensen die weinig toevoegen en bedelen om geld of spullen van fabrikanten.

Jij laat je hobby zien en je bent er kennelijk goed in. Hoe noemen ze dat in het Engels? Subject matter expert toch? Ga zo door!

Door Tweakers user svenk91, zondag 27 september 2020 00:58

Mortum schreef op woensdag 23 september 2020 @ 15:02:
[...]


Hey Frozen, dit doet wel een beetje zeer door zo een reactie te plaatsen.
Schijnbaar ben ik "bah" terwijl ik in mijn ogen best veel over heb voor alles en iedereen.
o.a. jouw eigen ding waar jij destijds jou "invloed" voor gebruikte.

Is dat dan niet hypocriet?


[...]


Thanks voor je berichtje, en ik ben het eens dat die #friedepiepel BN-ers maar eens snel achter hun oren moeten krabben een bezoekje mogen brengen bij een lokale IC of mensen die net hun familieleden hebben verloren aan COVID-19 dan leren ze hopelijk eens hoe dom ze werkelijk waren..

Zelf ben ik iemand die zich het liefste zo ver mogelijk verwijderd houd van die discussies, er zijn daarin namelijk geen winnaars, en de haat en neid tussen voor en tegenstanders van de maatregelen zie ik al voldoende op Twitter langs komen.
Mijn eigen goal is gewoon mensen blij maken, of ze entertainen met droge humor/zelfspot e.d.

En waar nodig mensen een beetje opvoeden in hun online gedrag ;)


Voor iedereen zijn/haar info: Gropah en MueR o.a. zijn mijn moderators, waarbij MueR zelf ook streamed en dus alles in sarcasme schreven.. hun ken ik, en van hun begrijp ik ook hoe het bedoeld word.
Ik houd zelf ook niet zo van influencers normaliter, geef ze wel het voordeel van de twijfel eerst, maar als ik jouwn blog zo lees ben je ook gewoon een streamer die zijn hobby uitvoert en daar wat donaties voor ontvangt, en geen influencer.

Influencers proberen juist discussies te influencen door hun faam in te zetten, kan over politiek gaan, kan over producten gaan (marketing in dat geval). Als jij veel volgers hebt, en je gaat dat gebruiken om bepaalde equipment te verkopen (omdat je daar voor betaald wordt, niet omdat je het toevallig goed vind), dan doe je aan influencer marketing en ben je een influencer.

Niet iedereen is fan daar van :)

Reageren is niet meer mogelijk